miercuri, 16 septembrie 2009

Piersica rotofeie

Nu trece nicio zi din viata lui Vlad fara fructe. Cel mai mult iubeste piersica. Am cautat cate ceva despre acest fruct prietenos cu bebelusii si iata ce am gasit:

Intareste imunitatea. Un fruct de marime medie, consumat cu coaja, poate acoperi aproape trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C. Pe langa aceasta, piersicile mai contin si cantitati deloc neglijabile de provitamina A, vitaminele B3, B5, E, fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Sunt bogate in fitonutrienti, antioxidanti si carotenoide, deci ajuta la reducerea riscului de aparitia a unor boli grave precum cancerul, maladiile cardiovasculare, artrita, unele afectiuni oculare. Antioxidantii contracareaza efectele negative ale radicalilor liberi, impiedica distrugerea prematura a celulelor si tesuturilor si intaresc imunitatea. Fibrele continute de aceste fructe sunt foarte bine tolerate de sistemul digestiv, de aceea sunt recomandate chiar si copiilor de varsta foarte mica.

De cateva saptamani nu ii mai pasez piersicile le tai in bucatele foarte mici si le mananca cu mare pofta.

Voi ce fructe preferati?

2 comentarii:

  1. Cred ca pepenele galben este ultimul pe lista favoritelor odraslei. Pana acum mananca mere, pere, piersici, caise, mango, avocado si banane. Si ma gandesc sa incerc sa-i dau si eu bucatele mici, inca ma mai invart in jurul cozii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah... mie îmi plac bananele. :) Abia apoi, restul fructelor.

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere