miercuri, 28 ianuarie 2009

Supa cu 3 radacini sau Ziua 2




Gata, avem toate cele 3 ingrediente pentru supa perfecta!

Portia s-a mai marit, azi Vlad a papat 7-8 lingurite.

Deja deschide gurita cand ma aproprii cu lingurita plina....o fi tinut minte pranzul de ieri?. Seamana foarte bine cu un pui de pasare care asteapta sa primeasca mancarea din ciocul maica-si.

O ghicitoare...care-i patrunjelul si care-i pastarnacul? Va dau un singur indiciu - cel de la mijloc e morcovul :)

6 comentarii:

  1. Hehehehe ... deasupra morcovului e patrunjelul si dedesubt e pastarnacul! Corect?

    RăspundețiȘtergere
  2. nope, invers. pastarnacul deasupra si telina dedesubt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Votez ca Andreea! :)) Oricum eu nu pricep care e faza cu trei rădăcini astea, poate pt un gust ușor diferit, că păstârnacul și pătrunjelul sunt frați gemeni, aceeași familie, aceleași proprietăți nutritive și un gust extreeem de similar. Atâta că la unul frunzele sunt mai plăcute la gust ... au o aromă mai puternică, atât!
    Încearcă dovleac, dacă găsești, sau cartof dulce. Eu una am pus și ceapă în supa asta, zeama nu-i face nici un rău, numai că în primele săptămâni de tatonări o poți elimina din piure. După aia, ți-am mai spus, fără grijă, merg toate.
    Și merge și țelina, nu știu cine zicea la un moment dat pe un blog că e iritantă, nici vorbă!

    RăspundețiȘtergere
  4. ceapa chiar ii da un gust bun... uite cu cartofi dulci chiar nu am incercat niciodata, desi la supermaketul de langa mine au aproape mereu... nici nu stiu ce gust au...

    eu zic ca nici unul nu e patrunjel, desi parca totusi ala de sub morcov ar semana un pic... totusi mi se pare cam mare radacina pentru un patrunjel... sau taranii mei din piata aduc un patrunjel cu intarzieri in dezvoltare? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. La ghicitoare scorul este 2-2 ....nici eu nu prea stiu care e diferenta .... am avut noroc ca le-am primit in pungi diferite :)..... totusi in poza mea pastarnacul e sub morcov si patrunjelul deasupra.

    Si dovlecelul, si cartoful, si ceapa sunt in program, dar isi asteapta cuminti randul sa intre in scena.

    Dr. zice cate una in plus pe zi pana facem o supa bogata cu de toate. In felul acesta pot sa imi dau seama daca e ceva ce nu agreeaza "printul" meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hehehehe, I knew it! Stiti dupa ce le-am recunoscut? Dupa terminatie! Patrunjelul are altfel de terminatie decat pastarnacul, adica partea aia de unde-i pleaca frunzele.
    Cat despre gust, pastarnacul e mai putin aspru decat patrunjelul si mult mult mai dulce. De-aia se si recomanda inceperea diversificarii cu el si nu cu patrunjel.

    RăspundețiȘtergere