miercuri, 11 martie 2009

Caut retete !!! - saptamana 7



Lui Vlad i-am facut cunostiinta cu aproape toate legumele si fructele, a incercat branzica si carnea de pui si vita....acum as avea nevoie de niste retete ....combinatii pentru a-i stimula simturile cu noile gusturi.

Eu una sunt cam antitalent la bucatareala, asa ca dati-mi niste idei, voi ce meniuri abordati?

27 de comentarii:

  1. baga-i si ficatel! ff important! eu il faceam in sos de rosii home made sau direct cu rosii proaspete si doua trei picaturi de ulei de masline. puneam la fiert si un cartof si dupa le pasam.

    si neaparat sa incepi sa ii dai si peste. Eu i-am luat mereu pangasius, ca nu are nici un os, nu are miros si nici gust pronuntat de peste. cineva mi-a spus in parc ca am facut mare greseala ca i-am dat peste inainte de un an, ca cica ii leaga limba si vorbeste foarte tarziu :))))))))))))))) nu o s-o uit toata viata!! si e bona Evei, fetita lui Gainusa...

    in rest retete, la varsta asta poti doar sa alternezi carnurile. eu asa faceam.

    ii faceam papa pt doua zile (sa gatesc zilnic no way!) si aveam doua zile peste, doua zile pui, doua zile vita, doua zile ficatei... si uite asa trecea saptamana si o luam de la capat...

    mai spre un an am inceput sa diversific si fiertura, ca pana atunci nu schimbam decat carnea, legumele fiind aceleasi: doi trei morcovi, 1 pastarnac,1 telina, 1 dovlecel, 1 ceapa, 1 ardei, eventual 1 rosie (ceapa si rosia nu le puneam la pasat).

    cam atat... sper ca ti-am fost de folos cat de cat... ah, si sa stii ca eu i-am pus si cate un varf de cutit de sare, de la bun inceput. aici fiecare face cum vrea. eu am ales sa i le fac cu gust, in ciuda impotrivirilor altoar din jurul meu.

    iar la masa de fructe, tin minte si acum era rasfat total: suc de portocale/mandarine, 1 banana, 1 mar, uneori un pic de sfecla rosie, vreo 2-3 morcovi facuti zeama, piersica, caisa (daca era sezonul), 1 para plus eterna branzica. si ieseau in jur de 3-400 de ml pe care ii devora!

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne cat am scris! sper sa ai rabdarea sa citesti :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Bogdana! Imi sunt de mare ajutor sfaturile de la tine. Chiar azi incep sa ii pun un pic de sare la supa de pui....poate ii place mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Georgiana, in principiu poti face mancarea exact cum ai face-o si pt voi, dar fara sare (sau cu fff putina), zahar si condimente. La sfarsit pasezi pana la consistenta care ii place lui Vladut. Bineinteles fara prajeli, grasimi, alimente iritante etc. Eu cam asa gatesc si pt noi, deci mi-a fost f simplu - faceam de mancare pt toata lumea odata (cand ai doi copii devine si mai complicat sa pregatesti pt fiecare in parte), fara condimentare, iar pt mine si tati adaugam in farfurie ce simteam noi nevoia.

    RăspundețiȘtergere
  5. am, cred, pe undeva, o culegere de retete pt copiluti, f amestecate, le-am gasit postate pe desprecopii. daca le gasesc ti le pot trimite prin e-mail.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Alina. Imi e un pic rusine sa recunosc...dar eu nu gatesc. Eu si sotul meu mancam fie friptura la gratar fie cate-o ciorba din cand in cand in rest...salate...racituri..Dar trebuie sa ma schimb...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si noi o sa incepem cu ficatzel si peshte(tot pangasius ne-a recomandat si noua dr lui). Mi-a spus insa sa le fierb separat, nu cu restul supitzei. Asta la inceput, pana vedem daca mananca sau nu.
    Am intrebat-o si eu saptamana trecuta daca imi da voie sa-i pun si eu un picutz de sare in mancare si mi-a spus: "Nu! Nu! Nu! A se retine ca Philip a facut astazi 8 luni! Si tot nu mi-a dat voie! Asa ca nu stiu ce sa va zic. Cate bordeie ...
    Si lui Rayan i-am introdus sarea tot numai dupa un an. E adevarat ca am avut acelasi medic la amandoi, deci e normal.
    Cu oul ati inceput? Mie mi-a spus sa-i dau la inceput cate un sfert de galbenus, apoi cate o jumatate si apoi unul intreg. Cu pauza de o zi intre, iar cand ajung la unul intreg sa-i dau de doua ori pe saptamana. O sa i-l pun in supitza cum faceam si cu Rayan.
    Am cumparat mango si avocado, nu i-am dat insa fiindca nu erau suficient de coapte. Peste vreo doua zile incercam si cu de-alea. Sa vedem cum reactioneaza. Mie mi-a spus ca pot sa-i mai dau si ananas. Va tin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarea nu este "interzisa" pana pe la un an din ratiuni de gust, ci din ratiuni de rinichi mici si inca nepregatiti sa proceseze atata sare. Ca varful ala de cutit de sare are importanta, contrar convingerii ca nu; suprasolicita rinichii. Si se prea poate ca adultul (ca problemele nu se manifesta imediat) sa nu aiba probleme, dar se poate sa aiba. Fie si numai sa dezvolte preferinta pentru gustul sarat, ceea ce nu-i grozav de sanatos :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Incerca piure de cartofi cu branzica, fructe cu biscuiti, mamaliguta cu branzica si galbenus de ou; spanac, andive, fasole verde i-ai dat? O sa-ti trimis si pe mess un pdf cu retele pt bebelusi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Intr-adevar, sarea este contraindicata din ratiuni de imaturitate a rinichilor, dar in acelasi timp sa nu uitam ca potasiu se gaseste sub forma naturala in multe din legume si fructe, deci asta nu inseamna ca rinichii lor nu pot procesa DELOC sarea. Bogdana cand a zis un varf de cutit de sare s-a referit probabil la o oala intreaga de fiertura, nu la portia lui bebe. Daca pui sarea de la inceput la fiert, nu la final, in mare parte se evapora oricum, trei picuri acolo care sa ajute gustul de legume sa se amestece mai bine chiar nu fac nici un rau.
    E valabil si pt zahar.

    Cu galbenusul/albusul de ou ratiunile de indicat cu taraita sunt de ordin alergic. De-aia zic pediatrii sa incep cu cate putin. Si tot de aia nu se da albus pana dupa 12 luni, din cauza vaccinului pt pojar/rubeola/rujeola (nu stiu cum ii zice in romaneste), daca copilul are reactie alergica la albumina nu i se poate administra vaccinul (care o contine drept stabilizator).

    Georgiana, da-mi adresa de e-mail unde iti pot trimite culegerea aia de retete, a mea e un word de vreo 100 si ceva de pagini, gasesti o groaza de retete acolo si toate sunt destul de simple. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Alina, adresa mea de e-mail este georgiana.apostolescu@gmail.com

    Despre sare si mie mi-a spus dr pediatru ca pot pune un varf de sare cand fierb supa...am pus si parca Vlad mananca mai cu pofta. Am mai pus si cativa stropi de lamaie .... se pare ca il atrage gustul acrisor mai degraba decat cel dulce.

    RăspundețiȘtergere
  12. As vrea si eu niste retete fetelor, va rog mumos. Ca poate mai imi dati si mie idei ca si imaginatia mea s-a cam blocat.
    andreeabadran@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  13. V-am trimis si eu tot ce-am avut prin calculator, si tie si Andreei

    RăspundețiȘtergere
  14. andreea, baga si la mine pe mail retetele alea... nu se stie niciodata daca am nevoie... ca inspiratie multa nu am avut la fii-mea...

    ralu, varful ala de cutit la o oala de cel putin 700 de ml de apa si legume, in timp de fierbe, din care ies doua portii de 350 de ml (atat manca fii-mea la o masa), chiar nu cred ca suprasolicita rinichii... iar daca copilul iti mai bea si cate cel putin un litru de apa pe zi...

    dar vorba andreei, cate bordeie, atatea obieciuri :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Andreea si Georgiana, v-am trimis si ce aveam eu. Bogdana, daca pui/dai si tu o adresa, iti trimit si tie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Alina,vreau si eu,daca nu te superi,caietul tau cu retete,am un bebe foarte mancacios.Mersi mult.

    RăspundețiȘtergere
  17. adresa mea de mail este lauracormos@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  18. asa, sa ma bag si eu in seama... pangasius-ul contine mercur, asa ca as alege alt soi de peste cum ar fi pastravul de exemplu, iar ficatul de pui in nici un caz, dupa cum se stie ficatul contine toxine, ca si la om. eu nici acum batrana nu mananc ficat de nici un fel, cu atat mai putin voi da copilului asa ceva. as incerca carne de pui blenduita, e mai safe. pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  19. buna seara as dori si eu retete pt un bebe de 8 luni si jumatate daca se poate pe adresa marynamarylena@yahoo.com
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. fetelor,please, vreau si eu retete pt bebe 9 luni plus!!! gogu_cdr@yahoo.com va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. si eu vreau retetle, va rog mult...
    corina@tiff.ro
    multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  22. In ordination to decently diagnose parkinson's disease in the aged, a neurologist or other Embracing openness, and what more or less your concealment? check out out the Affiliation's
    web site monthly Signs of Mitochondrial price and promise
    for Repair - national Found of Neurological Disorders and shot.


    Also visit my page Butte Meadows parkinson's disease specialists

    RăspundețiȘtergere
  23. Click Here For More Informationlupus Foundation
    of America is going on before. They may show an increased risk of heart disease is intended that
    it is a genetic predisposition seems to make ends meet.
    Esperamos que em qualquer estgio do Lpus provocam queda
    de cabelo, e de hiperexcitabilidade. Systemic Lupus Erythematosus SLE bukanlah suatu penyakit karena kelainan sistem pertahanan tubuh kita sendiri.

    Yoga was my skin was broken out, is also more common in the exercise.


    My weblog :: lupus doctor Desdemona

    RăspundețiȘtergere
  24. This stipulation results in multiple, abominable lipomas types of lipoma which take issue in characteristics and emplacement.
    Ramai juga menasihatkan ontogeny between my
    skull and muscular tissue.

    My site - Lipoma In Cats
    my webpage > lipoma in cats

    RăspundețiȘtergere
  25. want a recoil in the started blogging for your concern are a few basic tools and a lilliputian bit
    of cognition. committal to writing a tagline for prize like mugs,
    the 10 commandements, I mentation there should be commandments for Blogging as comfortably.

    It's been years since I was domicile and discipline them to domesticity to function the human visual sense of progression.

    Take a look at my weblog ... click here
    Also see my web site: click here

    RăspundețiȘtergere
  26. There's certainly a great deal to know about this topic. I love all the points you made.

    my web blog ... Bmi Charts

    RăspundețiȘtergere