vineri, 27 martie 2009

Popeye marinarul ...

Eu cand zic Popeye ma gandesc instantaneu la spanac. Voi nu?



Ei bine, da, Vladut a servit azi spanac, nu precum personajul din poveste direct din conserva ci pasat in supa de legume alaturi de morcov cartof si dovlecel impreuna cu carnita de vitel.

Nu s-a aratat impresionat, ba chiar a strambat din nas foarte sugestiv. Totusi a mancat aproximativ 60 de grame....nu stiu cum reusesc unii sa manance cate 180-200 gr la o masa ca Vlad si atunci cand adora mancarea (ma refer aici la carnita de pui) se opreste pe la 80-90 grame.

6 comentarii:

  1. eh, ai rabdare!
    pe cine ai auzit tu la opt luni sa manance 200 de gr? fii-mea manca atat pe la un an si un pic..

    pune-i si un pic de lamaie, poate ii place asa :0

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici lui Rares nu i-a placut prima data spanacul. Acum nu mai are nici un stres. Cat despre cantitate, presupun ca papa si supliment de tzitzi dupa, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, toate mesele diversificate sunt completate cu lapte de san.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai atunci nu papa doar 80-90. La masa de pranz, masa de legume, Rares trece de 200. Nu stiu exact pentru ca m-am lasat de sportul cantaritului. Dar la mesele de fructe se limiteaza la 100-150. Cu completare de lapte, ajunge tot pe la 200, 200 si un pic.

    RăspundețiȘtergere
  5. mai fetelor, stati asa ca am eu una care mananca tot ce prinde, ne-ar manca si urechile daca ar putea, la 8 luni chiar radea 200 gr, uneori si mai mult de-atat.
    ok, ok, nu ma plang, nu face mofturi la nimic, chiar imi face viata usoara din punctul asta de vedere. daaaar (evident e si un dar) sa ma vedeti de fiecare data la pediatru cu inima stransa cand o urc pe sofia pe cantar. daca a luat iar prea mult?
    pana la urma cat timp copilul e sanatos si vesel, de ce ne mai batem capul cu cantitatile? e normal sa nu manance toti la fel, nu? cred ca el stie cel mai bine cat ii trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am avut ambele specimene de extreme - Maria nu mânca (mai) nimic în afară de lapte de sân, iar Anna mănâncă (de pe la 7 luni încolo) orice, în cantități uriașe. Culmea știți care este? Că are fix aceeași greutate și înălțime ca Maria la vârsta ei!!!

    On-topic, spanacul e f sănătos dar nu e așa ușor de acceptat. Strecori câte puțin, când se face mai mare poți încerca în combinații cu brânză sau cașcaval. Sau cu ou.

    RăspundețiȘtergere